2012. október 20., szombat

50 éves lesz a vörösvári gimi

Múlik az idő. Múlunk vele mi is. És öregszik az az intézmény is, amelynek hajdan diákjai vagy tanárai voltunk. Jövőre lesz 50 éves a vörösvári gimnázium! Lassan-lassan „jó öreg alma materré” válik…

„Mélységes mély a múltnak kútja”, s ebben ez az 50 év csak egy kis cseppecske, de nekünk az életünk!
Sokat jelentett, jelent nekünk ez az iskola, ahol tudást, emberséget, erényt és példát tanulhattunk. Az 50 év emberi sorsokból áll össze. Sok-sok tanulásból, küszködésből, sikerből és némi kudarcból. És persze jókedvből. Mert ez mindig is egy jókedvű iskola volt. Mi, akik itt értünk meg tudásból, viselkedésből és erkölcsből, itt váltunk felnőtté, tanúsíthatjuk mindezt.

1963 szeptemberében csengettek be az első évfolyam diákjainak – akkor még az általános iskola (a korábbi polgári iskola) falai között. Azóta folyamatos fejlődés, bővülés, útkeresés és magára találás jellemzi ezt az intézményt, amely az újabb és újabb kihívásokra mindig sikeresen válaszolt és „az eljött élet-csaták között volt mindig hozzánk víg üzenete”.

A kerek évfordulót az intézmény méltó keretek között fogja megünnepelni 2013 tavaszán. Ebből az alkalomból jubileumi évkönyv kiadását is tervezi dr. Guth Zoltán igazgató.

Kérjük mindazokat, akik régi fotókkal, tárgyi emlékekkel, írásokkal, sztorikkal vagy csak ötletekkel tudnák segíteni az évkönyv létrehozását, jelentkezzenek a
fogarasy@t-online.hu e-mail címen.

Fogarasy Attila
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás