Schaumarer Musikanten

A Schaumarer Musikanten Zenekar – akkor még Sramli-zenekar – 1998-ban indult el azon az úton, melynek eredménye az a minőségi és mennyiségi fejlődés, melyet a tradicionális fúvószenét kedvelő emberek tapasztalhatnak. De mik is voltak az előzmények?
A solymári német nemzetiségi fúvóshagyományok ápolására és őrzésére 1996-ban jött létre 10 fővel a Hunyadi Mátyás Általános és Zeneiskola keretében a Sramli-zenekar Rövid időn belül három karnagya – Balla Tibor, Ulmann Ferenc (†) és Geiger István – volt a zenekarnak, ám az 1998-as év végére vezető nélkül maradtak az együttes tagjai.

1998. november 19.-én tartotta első próbáját új karnagyával, Buzás Bálinttal a Schaumarer Musikanten. Előtte meg kellett nyerni az ügynek az emberi élet egyik legsúlyosabb korszakában – a többségében kamaszkorban – lévő lányokat-fiúkat. Hogy ez mennyire sikerült, arról önmagáért beszél az, hogy a kezdő 10 főből kilencen mai is aktív tagjai az együttesnek.
 
A zenekar magját képezők később magukkal hozták zenészbarátaikat is. Először jöttek a helybeliek, később Budapestről, Pilisborosjenőről, Piliscsévről, Pilisszentivánról, Piliscsabáról, Pilisvörösvárról, Tökről és Biatorbágyról is, hogy így együtt alakítsuk ki a 34 tagú Schaumarer Musikanten Zenekart. Évek óta harminc felett található a fellépéseink száma, melyek során állítottunk Májusfát, majd másnap reggel, a „zenés ébresztővel” fel is keltettük az előző este mulatozókat. Játszottunk fesztiválon, sördélutánon, bálon… az időseknek az Idősek Napján, a hűségeseknek a Hűség Napján szóval ott voltunk mindenütt, ahol helye van a vidámságnak és a jókedvnek.

Honlap: www.schaumarermusikanten.hu
Facebook: http://www.facebook.com/messages/185205064840519#!/schaumarermusikanten


Egy kis részlet kedvcsinálónak:

http://www.youtube.com/watch?v=rjy1trcg3j4


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás