2014. október 11., szombat

Van egy jó fotód? Van egy jó versenyünk!


Idén is lesz Blickpunkt!! 

A Zentrum.hu várja a magyarországi németekkel kapcsolatos fotókat, maximum hármat. A  nevezési határidő október 24, utána lehet szavazni a beküldött képekre.

A környéken is sok jó fotó készült a svábokról, hiszen rengeteg hagyományőrző esemény volt a közelmúltban is. Mindenkit csak biztatni tudok, hogy nevezzen, hiszen ezzel is népszerűsíti a környéket, nem mellesleg pedig 101 EUR a fődíj! Hajrá pilisi svábok!!! :)

Részletek, pályázati feltételeket a blickpunkt.hu oldalon találhatók.




2014. október 10., péntek

Német nemzetiségi képviselőjelöltek, Pilisszentiván


Október 12-én 5 évre nemzetiségi önkormányzatot is választunk. Bízom benne, hogy minél többen elmennek és leadják voksukat!

Pilisszentivánon 5 nemzetiségi képviselőjelölt indul, nagy örömmel mutatom be őket blogom hasábjain is. Biztos vagyok benne, hogy fáradhatatlanul és lelkesen fognak tevékenykedni a sváb kultúra és hagyományok ápolásában, fenntartásában, ahogyan az eddigi NNÖ is tette.

Budai Sváb Délután az Unser Bildschirmben


Az Unser Bildschirm e heti, 40. adása beszámolt az idén első alkalommal megrendezett Budai Sváb Délutánról, melynek a MOM Kulturális Központ adott helyet. A jól sikerült rendezvényen több környékbeli nemzetiségi csoport is fellépett, többek között a Kompanei, a Herbstrosen Tánccsoport, a zsámbéki Lochberg Regionális Tánccsoport, a talpalávalót pedig a SchwabenKraft zenekar szolgáltatta. 

Bízunk benne, hogy a remekül sikerült program hagyománnyá válik, és minden évben "összejönnek" a budai svábok egy jót mulatni!

A műsor megtekinthető itt.


Német nemzetiségi óvodapedagógust keresnek Szentivánra



Pilisszentiváni Német Nemzetiségi Óvoda
a „Közalkalmazottak jogállásáról szóló” 1992. évi XXXIII. törvény 20/A. § alapján pályázatot hirdet,
német nemzetiségi óvodapedagógus
munkakör betöltésére.

2014. október 9., csütörtök

2. szülinap


Rohan az idő... Ma van 2 éve annak, hogy első bejegyzésemet írtam... Azóta sok minden történt, a blog révén nagyon sok érdekes, szimpatikus emberrel hozott össze a sors, amiért nagyon hálás vagyok.

Több mint 66 ezer kattintás, 611 lájkoló a Facebookon... álmomban nem gondoltam volna, hogy ilyen sokan lesztek majd kíváncsiak a programajánlókra, beszámolókra, a környék nemzetiségi ügyeire..

Bár az utóbbi időben sajnos kicsit ritkultak a bejegyzések, bízom benne, hogy ez hamarosan megint változni fog, és a régi aktivitással tudom magam belevetni magam a munkába. 

Köszönöm, hogy ilyen sokan olvastok, és kedveltek!


Kattintás