2013. október 17., csütörtök

300 éve Zsámbékon- Seit 300 Jahren in Schambek


Most egy olyan könyvet szeretnék ajánlani, amely bár nem Vörösvárról, Solymárról vagy Szentivánról szól, de szorosan kapcsolódik a történelmünkhöz- hiszen a zsámbéki sváb hagyományok mellett a betelepítésről is szó esik a könyv lapjain. 

A 300 éves betelepítési jubileum alkalmából megjelentetett könyv 185 oldalon mutatja be a zsámbéki svábok örökségét, hagyományőrző egyesületeit, rengeteg archív és mai fotóval, emellett igazi kuriózummá teszi az, hogy kétnyelvű (magyar-német), és mindössze 300 példány jelent meg belőle.

2013. október 16., szerda

Egyszer volt- régen volt


2013. október 21-én, hétfőn, 17:30-kor  "Egyszer volt-régen volt"- képnézegető helytörténeti est lesz Pilisszentivánon a Generációk Házában. 

Téma: Gábeli (Gátas) családfa
 
Minden érdeklődőt szeretettel vár a Pilisszentiváni Helytörténeti Közhasznú Egyesület!

2013. október 15., kedd

Regionális Német Nemzetiségi Gálaműsor


Az Észak-magyarországi Német Önkormányzatok Szövetsége, Egyesület 2013. november 10-én (vasárnap) 15 órakor rendezi meg az északi régió 14. Regionális Német Nemzetiségi Gálaműsorát a budakalászi Sportcsarnokban. A rendezvény keretein belül kerül sor az „Északi Régió Németségéért“ díj átadására, melyet az idei évben a Pilisvörösvári Német Nemzetiségi Fúvószenekar nyert el.

Kattintás