2013. augusztus 4., vasárnap

Wüstenroti látogatás


"Hosszas előkészítő munka után útnak indult küldöttségünk 2013.július 19.-én  partnerközségünk  Wüstenrot felé, eleget téve meghívásuknak.
Solymár Nagyközség Önkormányzatát Dobrovkáné Dér Borbála Asszony, valamint Dr. Szentkláray Ferenc  Úr képviselte, az NNÖ részéről szerény  személyem és Zwickl Mihály volt jelen, a többi útitárs viszont a Heimatverein berkeiben működő „Kompanei”( amatőr színházi társulat )tagjaiból tevődött össze.  Ez utóbbi vezetője Hartmann- Hellebrandt Hilda irányításával közel január óta készült a társulat egyik legszínesebb , hangulatosabb darabjának, a „Lustspiel „- nek wüstenroti bemutatójára.

Mein Schönes Schaumar / Én szép Solymárom- hagyományőrző tábor


Idén nem csak Szentivánon, hanem Solymáron is volt nemzetiségi/hagyományőrző tábor. Marlokné Cservenyi Magdolna beszámolóját olvashatjátok erről az igazán remek és követendő kezdeményezésről:

"Nem kis feladatra vállalkozott Nemzetiségi Önkormányzatunk, amikor is határozatba foglalta, hogy solymári nemzetiségi értékeket közvetítő hagyományőrző napközis tábort szervez az általános iskola tanulóinak. Az elkészült 7 napos programmal nagy örömünkre jelentős pályázati támogatást is nyertünk az Emberi Erőforrás Minisztériumban, ami nívós programok, kirándulások megvalósítását tette lehetővé. 
 
A 40 tanulót befogadó német nyelvű napközis tábor július 01-07-ig tartott, helyszíne a Heimatverein épülete, udvara volt. A napok eseménydúsan teltek, a gyerekek nagy élvezettel hajtották végre a Tábori füzetben megfogalmazott és német tanárok által irányított feladatokat.

Kattintás