2013. március 16., szombat

Midi néni receptkönyve


Zwickl Györgyné Midi néni a solymári hagyományőrzés kiemelkedő személyisége. Az Asszonykórus megalapítása mellett tevékenyen részt vett a szokások, hagyományok és a solymári népdalkincs megőrzésében. 2009-ben jelent meg recepteskönyve, melyben a esküvői, vendégváró sütemények mellett hagyományos sváb recepteket is összegyűjtött.

Szentiváni Újság márciusi szám


Megjelent a Szentiváni Újság márciusi száma, kis ízelítő a tartalomból:


2013. március 12., kedd

Sváb Fórum 2.0


Március 10-én lezajlott a második sváb fórum, melyben a szepsolymar.hu főszervezőként vett részt (szervezőtársak voltak: NNÖ, Heimatverein, Solymári Magazin). A párbeszéd fontosságát hangsúlyozó eseményen szó esett a solymári németség civil szervezeteinek helyzetéről, az élő és aktív hagyományápolásról, valamint az identitás és a kötődés kérdéseiről. A rendezvényről a Solymári Magazin jóvoltából jegyzőkönyv is készült, melyet hamarosan szerkesztett formában közlünk.
A fórum várhatóan ősszel folytatódni fog, aminek témája az első két fórumon elhangzottak alapján elkészítendő tanulmány, stratégiát kínáló dokumentum megtárgyalása lesz. Ha kérdése, javaslata, ötlete van a "hogyan továbbot" illetően, bátran írja meg a szepsolymar@gmail.com, vagy a heimatverein.solymar@gmail.com emailcímekre, de akár a Szépsolymár.hu vendékkönyvébe is írhat, mely közvetlenül a menüsorból érhető el. Minden forumozónak, szervezőnek, segítőnek ezúton is köszönjük a részvételt. 

-mt-

Kattintás