2013. március 12., kedd

Sváb Fórum 2.0


Március 10-én lezajlott a második sváb fórum, melyben a szepsolymar.hu főszervezőként vett részt (szervezőtársak voltak: NNÖ, Heimatverein, Solymári Magazin). A párbeszéd fontosságát hangsúlyozó eseményen szó esett a solymári németség civil szervezeteinek helyzetéről, az élő és aktív hagyományápolásról, valamint az identitás és a kötődés kérdéseiről. A rendezvényről a Solymári Magazin jóvoltából jegyzőkönyv is készült, melyet hamarosan szerkesztett formában közlünk.
A fórum várhatóan ősszel folytatódni fog, aminek témája az első két fórumon elhangzottak alapján elkészítendő tanulmány, stratégiát kínáló dokumentum megtárgyalása lesz. Ha kérdése, javaslata, ötlete van a "hogyan továbbot" illetően, bátran írja meg a szepsolymar@gmail.com, vagy a heimatverein.solymar@gmail.com emailcímekre, de akár a Szépsolymár.hu vendékkönyvébe is írhat, mely közvetlenül a menüsorból érhető el. Minden forumozónak, szervezőnek, segítőnek ezúton is köszönjük a részvételt. 

-mt-

2 megjegyzés:

  1. nagyon hasznos volt, tovább kell gondolni. és magunkba kell nézni. lehettünk volna többen is, kár hogy kb csak 30an voltunk, a két program találkozása miatt (kórus jubileum). Jobban oda kell figyelni a programok ütkésére. De igenis hasznos volt. Folytatás mikor?

    VálaszTörlés
  2. Tisztelt fórumozó!

    Köszönöm véleményét, sajnos aznap egy másik programmal ützözött a fórum, ezért nem tudtak sokan eljönni. Lesz folytatás, szándékunkban áll az első két fórum jegyzőkönyve és szakmai szempontok alapján egy új nemzetiségi stratégiát kínáló dokumentumot készíteni, ami kellő nyitottsággal egyfajta nemzetiségi minimumként szolgálhat a jövőben.

    Ezt a dokumentumot tárjuk a nyilvánosság elé, és ennek megvitatása lesz a 3. sváb fórum témája, valamikor ősszel.
    Üdvözlettel: Milbich Tamás (szepsolymar.hu), szervező

    VálaszTörlés

Kattintás