2013. március 6., szerda

Abgedreht! - vörösvári és szentiváni jelentkezőkkel

 
Lejárt a jelentkezési időszak az Abgedreht!-re, és igazán örömteli hírrel szolgálhatunk: idén 18 csapat jelentkezett Bajáról, Budapestről, Gyönkről, Mezőberényből, Pécsről, Pilisszentivánról, Pilisvörösvárról, Sopronból és Tatáról! 
Köszönjük a jelentkezést és már nagyon várjuk a filmeket!

Fontos dátum: 2013. április 26. - Abgedreht!-Mozinap Budapesten a Művész Moziban
 (www.zentrum.hu, http://abgedreht.hu/2013/)
 

2013. március 5., kedd

Magyarországi Németek Országos Borversenye


A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata és a Mecseknádasdi Szőlő és Bortermelők Egyesülete szervezésében idén is megrendezésre kerül a Magyarországi Németek Országos Borversenye. Kis- és nagytermelők jelentkezését egyaránt várják.

Unser Bildschirm március 5.

 
Az Unser Bildschirm mai adásában tudósítást láthattunk a Friedrich Schiller Gimnáziumban az MNOÖ által szervezett vitadélutánról, mely az idén életbe lépő nemzetiségi oktatási törvényeket vitatta meg. A műsor bemutatta az 1999 óta működő a piliscsabai Hauck János Német Nemzetiségi Általános Iskolát, az első kéttannyelvű általános iskolát Magyarországon, melynek a nemzetiségi önkormányzat a fenntartója.
 
A mai adás ismétlését holnap reggel a Duna Tv-n meg lehet nézni, illetve hamarosan az MTV Videótárában is elérhető lesz.
 
 

Andrusch-Fóti Mária


Mai bejegyzésem egy olyan embernek állít emléket, aki áldozatos munkájával sokat tett a közösségért, a nemzetiségi kultúra, a sváb nyelv fennmaradásáért. Ezzel egyben elindítok egy sorozatot, melyben olyan híres környékbeli hagyományőrzőket, lokálpatriótákat mutatok be, akik sajnos már nincsenek köztünk.

2013. március 4., hétfő

Interjú Milbich Tamással


Mióta elkezdtem a blogírást, vannak segítőim  Solymáron, Szentivánon és Vörösváron is. Olyan emberek, akik hozzám hasonlóan gondolkodnak a nemzetiségi ügyekről, de nálam sokkal több tapasztalattal rendelkeznek ebben a témában. A kezdetektől fogva bizalommal fordultak felém és önzetlenül megosztják velem információikat. Közülük is az egyik leglelkesebb és legtöbbet segítő a solymári Milbich Tamás, őt szeretném most egy interjú formájában bemutatni nektek.

Kattintás