2015. április 22., szerda

Konyhai hagyományok- főzőtanfolyam Szentivánon


Mit is főztek őseink? Milyen nyersanyagokat használtak? Hogyan főztek? Ebből mit vehetünk át és adhatunk tovább utódainknak?
Ezekre a kérdésekre kereste a választ Pilisszentiván Német Nemzetiségi Önkormányzata, amikor 2008-ban útjára indította a sváb főzőtanfolyamot. Az alapgondolat a szentiváni főzési hagyományok megmentése volt, ugyanis elegünk volt a nemzetközi gyorsételekből, amelyek ráadásul egészségtelenek is. Az akkori NNÖ négy tagja, akik mellesleg gyakorló háziasszonyok is, szerettek volna idősebb háziasszonyoktól még annyi receptet és konyhai fogást átvenni és átörökíteni, amennyit még lehet.

2015. április 21., kedd

III. Solymári SÖRünnep


.... az 1516-os Reinheitsgebot (bajor sörtisztasági törvény) jegyében...


 Az immár hagyománnyá vált SÖRünnep III. felvonását április 25-én, szombaton 16 órai kezdettel rendezik meg Solymáron az Apáczai Csere János Művelődési Házban.

Fellép az Adlersteiner zenekar és a Herbstrosen Tánccsoport

MIndenkit szeretettel várnak a szervezők!


Kattintás