2014. december 10., szerda

Levesek (szupn)


A svábok mindig is híresek voltak takarékosságukról. A tésztát házilag készítették, a főzőlevét pedig felhasználták levesekhez, mártásokhoz. Íme néhány egyszerű, gyors és olcsó leves receptje:


Tésztalé-leves (opksmojceni szupn):

1 fej hagymát kockára vágunk, zsíron megpirítjuk. Kis kanál pirospaprikát rászórunk, felengedjük a tészta főzőlevével. Sóval, borssal ízesítjük, kifőtt vékony metélttésztával tálaljuk. Igény szerint a hagymát leszűrhetjük (ha valakinek bántja az epéjét) és a leves mellé tálaljuk.
Ízesítési változat: kevés paradicsomlevet, zöldpaprikát, zellert főzünk bele. Ha megpuhult szitán átnyomva visszatesszük a levesbe.

Kattintás