Pilistaler Echo

A zenekar története 2000 januárjában kezdődött. A hat lelkes fiatalból álló pilisszentiváni együttes - a pilisi vidékre jellemző sváb hagyományokat megőrizve - lép fel vidám, táncos közönség előtt, különböző rendezvényeken, esküvőkön, bálokon. 
Sokszínű, folyamatosan bővülő repertoárjuk az ízes népzenén kívül pörgős rock and roll-ra, örökzöld slágerekre és a szintén a pilisi hegyek közt élő szlovákok kedvelt dallamaira is kiterjed. 
A zenekar eleinte a környék településein (Pilisszentiván, Pilisvörösvár, Solymár, Piliscsaba) lépett fel, majd az ország különböző pontjain is (Budapest, Bükfürdő, Alsóörs, Siófok, Nagytarcsa, Kistarcsa, Dorog, Csolnok, Felsőgalla, Kismaros, Szeged, Szendehely, Tarján, Nyergesújfalu stb.)
2001-től a Pilisszentiváni Német Nemzetiségi Tánccsoport zenés kíséretét is ők biztosítják. Ez a jó kapcsolat új lehetőségeket nyitott meg számukra, külföldön is bemutathatták tudásukat. Többször jártak Németországban (Karlsruhe, Mosbach, Marktleugast) és Franciaországban (Obermodern).
2002-2003 januárjában meghívást kaptak az RTL klub „Delelő” című műsorába, ahol a sváb farsangi bálok zenéjét népszerűsítették.

Az évek során a tagok zenei ízlése összecsiszolódott, 2003-ban elkészítették első cd-jüket, melyen ízelítőt nyújtanak a magyarországi német nemzetiség kedvelt dalaiból.
2006-ban és 2007-ben Finnországban a Viking Line hajótársaság „Oktoberfest” rendezvényének keretében lépett fel a zenekar.
2008 nyarán másodszor jártak Mosbach-ban; a Szigetcsépi Tánccsoport kísérő zenekaraként színvonalas műsorral szórakoztatták a közönséget.
Az utóbbi években nagy sikerrel szerepelnek az évente megrendezésre kerülő Budafoki Pezsgő- és Borfesztiválon.
2011-ben Siófok Aranyparton, a három napos I. Siófoki EU Sörfesztiválon a zenekar biztosította a zenét és a jó hangulatot a vendégeknek .
A Pilistaler Echo napjainkban is töretlen lelkesedéssel lép fel itthon és külföldön egyaránt.
 

Botzheim Péter + 36 20 367 7175
Magyari Levente+ 36 20 530 7848

e-mail: bocipeti@pilistalerecho.hu

Egy kis ízelítő fellépéseikből:
 
http://www.youtube.com/watch?v=fFkHI_9m8fg&feature=relmfu

*** A zenekar következő fellépése:  Szilveszteri Bál Csolnokon, a Kossuth Lajos Művelődési Házban.
Jegyek kizárólag ELŐVÉTELBEN kaphatók december 15-ig Kovács Dóránál (06-30/894-5104) vagy a Drink Szalonban.
Belépő: vacsorával 5.000 Ft/fő, vacsora nélkül 3.000 Ft/fő
Mindenkit szeretettel várnak a szervezők! ***

 
 
 

 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás