2014. november 29., szombat

Schmerkropfe (hájas fánk)


A Pilisszentiváni Német Nemzetiségi Önkormányzat idén is megrendezte immár hagyományossá vált főzőtanfolyamát. A zöldségleves mellett megismerhettük a Schmerkropfe (hájas fánk) és a Schmerkipfertl (hájas kifli) készítésének csínját-bínját. Elsőként a Schmerkropfe receptjét ismertetem, nemsokára jön a hájas kifli receptje is!

2014. november 26., szerda

Kedves Iskolám


Elisch Erzsébetet nem kell bemutatnom a környék sváb és nem sváb olvasóinak sem. Most legújabb könyvét szeretném ajánlani a kedves Olvasónak, mely a solymári iskola és óvoda történetét mutatja be. 
A Kedves Iskolám ugyanolyan elhivatottsággal, lelkesedéssel és igényességgel készült, mint  a szerző előző műve, a Hazára találva, mely személyes kedvenceim közé tartozik. :) 
A  könyv elkészítésében közreműködött továbbá: Érchegyi László, Dzsida Orsolya, Ortnerné Radnai Erika

A könyvbemutató december 7-én lesz Solymáron, melyre mindenkit szeretettel vár Elisch Erzsébet!


A könyv kapható lesz a solymári Templom téri Patikában, a Takarékszövetkezetben, valamint a szerzőnél (Marczibányi utca 8.)

2014. november 24., hétfő

40 éves a Solymári Hagyományőrző Asszonykórus


Az idei év a kerek évfordulók esztendeje.. 40 éves lett a Solymári Hagyományőrző Asszonykórus, ennek alkalmából ünnepi koncertet ad most szombaton a solymári Művelődési Házban. Mindenkit szeretettel várnak!



70.000!


A blog a mai napon átlépte a 70.000 kattintást..! Köszönöm a töretlen lelkesedést! :)

Kövess minket a Facebookon is: Pilisi Sváb Hírmondó a Facebookon


Kattintás