Die Spatzen

A fiúk még általános iskolás kamasz éveiket járták, mikor a zene hatalma alá kerítette őket. A "zene", mely alkalmas barátságok születésére, alkotásra, mulatásra, legyen bármilyen műfajról is szó. Ők a sváb kultúra zenéjét választották, mely körülölelte őket.
A zenekar első lépéseit öt nyolcadikos fiú tette meg 1995-ben. Bár már zenéltek egy fúvószenekarban, mégis úgy gondolták, hogy megpróbálnak egy saját együttessel is érvényesülni.
Eleinte Wenczl József felkérésére tánccsoportokat kísértek, később esküvőkön, bálokon és különböző rendezvényeken is kamatoztathatták tudásukat, melyet mi sem bizonyít jobban, mint hogy Európa több országában is megfordultak már ennek köszönhetően. Ekkor már hatan voltak, s ezzel megszületett a zenekar alapja.
Reperoárjuk tovább bővült, mellyel még színesebb zenei világot tárhatnak a hallgatók elé. Öt év elteltével ismét gyarapodott a zenekar létszáma. Már heten játszottak együtt, s a sváb zenén kívül Oberkrainer és tánczenével is szórakoztatták közönségüket. Állandó vendégei a minden évben megrendezésre kerülő pilisvörösvári Zenésztalálkozónak, 2006-2007-ben a Viking Line M.S. Mariella nevű hajóján zenéltek az Oktoberfestet ünneplő utasoknak. Több ízben is az Europeade (Európa Fesztivál) rendvezvény szereplői voltak, a Dunaharaszti Tánccsoport kísérő zenekaraként. Eddigi szerepléseik alkalmával a rendezők felkérésére mindig ők képviselhették Magyarországot az Európa-bálon.
2005 tavaszán ünnepelték a fiúk zenekaruk 10. születésnapját, melyet három napos Jubileumi ünnepségsorozattal koronáztak meg.  A bál nem csak nekik adott nagy örömet, hanem a vendégeiknek, közönségüknek is. Helyet adott emlékezésnek, ajándékozásnak, tiszteletadásnak és természetesen hajnalig tartó vigadalomnak.
Az akkori hetes mára átalakult, 2008-ban a távozó tagokat négy új taggal pótolták, ekkor határoztak úgy, hogy a zenekar akkori nevét (Lustige Spatzen) egyszerűen Die Spatzen-re cserélik.
A mai "hetes" jól összeszokva halad tovább zenei pályáján, hogy további élményeket szerezzenek és örvendeztesse a tisztelt közönséget.
 
 
Egy kis ízelítő repertoárjukból:
 
 
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás