Ungarndeutsche Jungs

Szinte mindenki, aki Pilisvörösváron ma sramlizenekarban játszik, annak idején Peregi Pista bácsinál tanult zenélni. 1984 és 1985 között mi is mindannyian Pista bácsihoz jártunk. Volt alkalmunk közösen is zenélgetni. 1986-ban alakult hivatalosan is meg az együttes: Holitska Norbi és Braun Gyuszi volt a két harmonikás, Gechter Jancsi dobolt, Szép Attila és én trombitáltunk. Az együttes vezetője Szép Attila lett.

1990-ben Gechter Jancsi kiszállt. Az ő helyét Zwickl Márton vette át, akit mi csak „Papának” hívunk. A Start nevű zenekarban és elég sok más együttesben is megfordult, mielőtt hozzánk csatlakozott volna. Ő más generáció, sok évvel idősebb, mint mi.

A következő állomás 1995, amikor is bővült a zenekar egy taggal. Egy klarinétos, szaxofonos fiú, Csendes Zoli csatlakozott hozzánk. Ez jelentős fordulópontot jelentett a zenekar életében. Zoli rengeteg bulit szervezett, nagy volt az ismeretségi köre. A következő években több tagcsere is történt, de elmondhatom, hogy a zenekar történetében senkitől sem váltunk meg haraggal. Akik már nem játszanak velünk, mindig kisegítenek, ha szükségünk van rájuk.
A mostani felállásunkban szinte mindenki játszik más hangszeren is és mindenki énekel, ami nagy szerencse, mivel így nem kell egy embernek végig énekelnie az egész estét. A fő énekesünk Szép Attila, aki ezen kívül még gitározik, basszusgitározik és trombitál. Sax Norbert harmonikázik, Zwickl Márton dobol, Dóra László klarinétozik és szaxofonozik, Wieszt Árpád harmonikázik és basszusgitározik, Apollónia György trombitál és gitározik.
Repertoárunkban a hagyományőrző sváb dallamok, az örökzöldek, modern slágerek és mulatósok kapnak helyet.

Honlap: www.udj.hu
Facebook:
 
 
 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás