2013. október 17., csütörtök

300 éve Zsámbékon- Seit 300 Jahren in Schambek


Most egy olyan könyvet szeretnék ajánlani, amely bár nem Vörösvárról, Solymárról vagy Szentivánról szól, de szorosan kapcsolódik a történelmünkhöz- hiszen a zsámbéki sváb hagyományok mellett a betelepítésről is szó esik a könyv lapjain. 

A 300 éves betelepítési jubileum alkalmából megjelentetett könyv 185 oldalon mutatja be a zsámbéki svábok örökségét, hagyományőrző egyesületeit, rengeteg archív és mai fotóval, emellett igazi kuriózummá teszi az, hogy kétnyelvű (magyar-német), és mindössze 300 példány jelent meg belőle.


Szívből ajánlom ezt a könyvet, mely visszavezet a múltba, és utat mutat a jövőbe!


"Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy Zsámbékot otthonunknak tudhatjuk. Amennyi történelem vesz itt körül bennünket, az talán mindannyiunkat újabb teremtésre, alkotásra sarkall. Így voltak ezzel a 300 évvel ezelőtt Zsámbékra behívott sváb őseink is. Hazát akartak teremteni a semmiből és nem is gondolták, hogy őket egyszer köszönet helyett erőszakkal elűzik majd szeretett szülőföldjükről. De kezük munkája és kultúrájuk a mai napig jelen van körülöttünk." (Fuchs Sandra Titanilla)


Aki szeretne vásárolni a könyvből, kérem írjon nekem (steckl_rita@yahoo.de).

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás