2012. november 18., vasárnap

Német nemzetiségi hét a pilisvörösvári Széchenyi úti óvodában

A pilisvörösvári Német Nemzetiségi Óvoda Széchenyi úti tagóvodájában november 5. hetében nemzetiségi héttel színesedett az óvodások programja. Az óvoda nevelői és dajkái minden napra tartogattak egy-egy izgalmas programot a kicsiknek. Hétfőn magyar és német nyelű bábszínház várta a gyerkőcöket a tornateremben.
Kedden Stéhli Györgyné Rózsi néni mesélt a régi időkről és hagyományokról.
 

Szerdán nemzetiségi táncházzal színesedett a program.


Csütörtökön egy eredeti sváb receptet sütöttek a gyerekek: flézli készült sok dolgos kéz közreműködésével.
 

Pénteken Szent Márton története elevenedett meg az esti órákban, majd a rendhagyó hetet a lampionos felvonulás zárta. A menetet sváb dalokkal is színesítve vörösvári fúvószenészek vezették. A felvonulás végén minden óvodás Márton-napi libácskát kapott és meleg teát, a felnőttek pedig forralt borral, zsíros kenyérrel a kezükben beszélgethettek még az óvoda udvarán.
 

 
Az igazán jól sikerült nemzetiségi hét végén még egy meglepetés hír is várta az óvodásokat és szüleiket: december 1-ével megkezdődhetnek a sószoba kialakításához szükséges első munkálatok, hála a számtalan nagylelkű felajánlásnak és támogatásnak. A projektről bővebb információról a www.legyensoszobank.blog.hu oldalon számolunk be.

 
 
 
 



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás