2013. február 6., szerda

Vörösvári Újság januári szám


Egy kis ízelítő a Vörösvári Újság januári számából:


A magyarországi németek elhurcolásának emléknapja alkalmából cikksorozatot indított az újság, melynek első része Botzheim István írása "Legendarombolás, mítoszteremtés?" címmel. A cikk szerzője arra keres választ, mi lehetett az oka annak, hogy Vörösváron elmaradt a kitelepítés. A következő számokban az emléknapi rendezvényekről is  tudósít a lap, illetve különböző aspektusokból mutatja be a történelmi eseményt. 


Érdekes német nyelvű cikket olvashatunk a régi sváb húskonzerválási szokásokról. A második világháború után ritkaságszámba ment, ha egy környékbeli családnak volt hűtőgépe. Hogy tartósították akkor a húsokat? Müller Márta a Schwäbischer Stammtisch segítségével gyűjtötte össze az akkori praktikákat, módszereket.


Képes beszámolót közöl a lap az "A tempo" fúvószenekar hagyományos újévi koncertjéről, mely mint minden évben, idén is teltházat vonzott és nagy sikert aratott. A beszámolóban kis visszatekintés olvasható a zenekar tavalyi fellépéseiről is.


A januári számban olvashatunk még, a hagyományos polgármesteri interjú mellett a járási tankerületekről, az önkormányzati ülésről, a szemétszállítás változásairól, valamint interjút Szlovencsák Péterrel, a Zeneiskola igazgatójával, Manhercz Krisztián junior vízilabdázóval és Lengyel Rebekával, a képzőművészeti tanszék új tanárával. A betlehemkészítésről és a templomi pásztorjátékról képriportban számol be a lap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás