2013. január 10., csütörtök

Vörösvári Újság decemberi szám


Miről olvashatunk a Vörösvári Újság decemberi számában?



Müller Márta német nyelvű interjút készített Manherz Károly professzorral, aki mesél családjáról, gyermekkoráról, a vallás fontosságáról és a német nyelvhez fűződő kapcsolatáról. Megtudhatjuk, hogyan jutott arra a döntésre, hogy germanisztikát tanuljon, hogyan jött létre a Német Nemzetiségi Kutatóközpont, és azt is, mit üzen a fiatal generációnak.



Bogár Erika és Kerekes Gábor képes beszámolóját olvashatjuk a 2012. november 25-én megrendezett nagy sikerű Nemzetiségi Délutánról.



Az idén is nagy sikert aratott sütiversenyről közöl beszámolót a lap, a két győztes sütemény receptjével kiegészítve. A verseny apropóján készült interjú Marlok Andreával, akinek diplomamunkája témájául  a vörösvári hagyományos sváb süteményeket választotta.



Természetesen ezeken kívül is sok érdekes téma, interjú található a decemberi számban, többek között interjú Gromon Istvánnal, beszámoló a november 29-i önkormányzati ülésről és a gerstetteni látogatásról, valamint bemutatkozik a Schwabenkraft zenekar. Informatív cikket olvashatunk a vasúti csomópont építéséről tartott lakossági fórumról, a hátlapon pedig az adventi időszak eseményeiről készült fotóriport kapott helyet.
Ennek a számnak az érdekessége, hogy közepén kiemelhető 2013-as falinaptár kapott helyet, mely a Német Nemzetiségi Önkormányzat főbb programjait tartalmazza.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás