2013. január 8., kedd

Sváb Fórum Solymáron

 
Elérhető a Solymári Sváb Fórum első részének összefoglalója. A pdf formátumú dokumentum a helyszínen készült jegyzőkönyv felhasználásával részletesen beszámol a fórumon elhangzottakról.

A fórum 2012. november 25-én zajlott, előzetes regisztrálással bejelentkezett hallgatóság részvételével. A fórum célja, hogy az alapvetően jól működő nemzetiségi kultúra alappilléreit még hatékonyabbá tegye a párbeszéd által.

A pozitív javaslatok mellett egyfajta helyzetértékelésnek is felfogható fórum öt témát jelölt ki megvitatandónak, melyek egyben a sváb kultúrkörnyezet alappilléreit alkotják. A nemzetiség helyzete az óvódában, az iskolában, az NNÖ tevékenysége, a nemzetiség civil mozgástere, valamint az élő és aktív hagyományok helyzetképe világi és egyházi szinten.

A fórum második részére várhatóan 2013. első negyedévében kerül majd sor. A regisztrált fórumozók erről e-mailon is értesítést kapnak, illetve a szepsolymar.hu honlapon nyílvánosan is lehet tájékozódni. A szervezők a fórumra továbbra is várják a regisztrációkat, a már ismert elérhetőségeken: heimatverein.solymar@gmail.com. Ugyanezen e-mailcímre várják észrevételeiket, témajavaslataikat is a fórum következő részének szervezése kapcsán.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás