2012. november 11., vasárnap

Búcsúbáli forgatag Pilisszentivánon


Jó hangulatban telt idén a pilisszentiváni német nemzetiségi önkormányzat búcsúbálja: bár a hírek szerint sokan tartottak attól, hogy a községi fúvószenekar muzsikájára nem lehet úgy mulatni, mint a környékbeli hagyományos báli zenékre, ez fényesen igazolta az aggályok alaptalanságát. Persze ennek érdekében a zenészek is alaposan kitettek magukért, de olyan jól felfűtötték a hangulatot, hogy már röviddel a kezdés után szinte megtelt a táncparkett. Azoknak, akik számára nem volt elegendő bátorítás a többiek jókedve, a német nemzetiségi tánccsoport rövid bemutatója igyekezett kedvet teremteni a tánchoz, ezután pedig a táncosok maguk is elvegyültek a báli forgatagban.
Éjfél előtt méltán csigázta fel a bálozók kedélyét a tombola, amelyre a község számos üzlete és vállalkozója ajánlott fel kisebb-nagyobb csomagokat, olyannyira, hogy a húzást két fordulóban kellett lebonyolítani az ajándékok nagy száma miatt.
Összességében profin szervezett, jól sikerült bálon vehetett részt ezen az estén Pilisszentiván apraja-nagyja, bánhatja, aki kihagyta.
 


 
A beszámolóért és a fotókért köszönet Hegedűs Andrásnak!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás