2012. november 13., kedd

Solymári Hétlépés Tánccsoport / Siebenschritt Tanzgruppe

A csoport 1983-ban alakult lelkes fiatalokból, akik a magyarországi német nemzetiség hagyományainak ápolását tűzték ki célul. A hagyományőrző táncokon kívül, nagy sikerrel állítunk színpadra népszokásokat, különböző élethelyzeteket és rendezünk hagyományőrző bálokat. A csoport legnagyobb szabású rendezvénye, az évente megrendezésre kerülő szüreti felvonulás és mulatság, ami egyre nagyobb látogatottságnak örvend.
Minden évben számos helyi, vidéki és külföldi fellépésnek teszünk eleget és programjainktól függően bárhol szívesen táncolunk. A nemzetiségi hagyományok ápolása mellett, a csoport szívesen táncolja a különböző magyar tájegységek táncait, repertoárunk mintegy felét teszi ki magyar néptánc.
Az együttes fennállása alatt több eredményt értünk el, és számos rangos rendezvényen is részt vehettünk. A legutóbbi sikerünket 2011-ben, a Német Nemzetiségi Néptánccsoportok VII. Országos Fesztiválján értük el, ahol a fesztivál díj mellett fellépési lehetőséget kaptunk a Magyarországi Német Önkormányzatok Napján a pécsi Kodály Központban, ahol tovább erősítettük Solymár hírnevét.
Ezen eredményeink elérése érdekében hetente két próbát tartunk az Apáczai János Művelődési Házban (kedd 19 óra, csütörtök 19.30 óra).
Kis közösségünk Solymár Nagyközség Önkormányzatának támogatásával, az Apáczai Csere János Művelődési Ház szárnyai alatt, valamint a község lakóinak közreműködésével dolgozik lelkesen, szeretettel a néphagyományok ápolásán.
 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás