2015. december 14., hétfő

Wir singen ein Liedlein...


Még kapható a „Wir singen ein Liedlein…” Magyarországi Német Énekeskönyv harmadik, javított kiadása. A rendkívül sokszínű dalgyűjtemény összeválogatása és szerkesztése (85 dal kottával és szöveggel két szólamban)  a fiatal Pócsik Viktor munkája.

A könyvnek már az első két kiadása is komoly sikert aratott, a kisebb dalkörök mellett nagyobb énekkarok is használták, támaszkodott rá a német nemzetiségi oktatás is. Amennyiben egy-egy településen még nem gyűjtötték össze az idős magyarországi németektől a dalokat, ez a könyv is kiváló alapját képezheti az énekkari munkának, egyúttal arra indíthatja az énekeseket, hogy folytassák a német dalok gyűjtését. Jól tudjuk, hogy a népzene a német kulturális örökség megőrzésének és újjáélesztésének fontos eleme.

Pócsik Viktor munkája az összegyűjtött dalok sokfélesége és változatossága, a kiadvány reprezentatív, jól kezelhető formátuma, továbbá azon szándéka miatt, hogy a kulturális örökség megőrzésére törekszik, mindenképpen méltó a téma iránt érdeklődők figyelmére. A kiadvány további előnye, hogy nem csak egy település vagy régió, hanem az egész ország legelterjedtebb, legnépszerűbb dalait kívánta egy könyvbe foglalni.
 
A könyv megrendelhető a szerzőnél (E-mail: pocsikv@freemail.hu)Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás