2015. december 7., hétfő

Borleves (Weinsupn)


Ünnepi alkalmakkor- búcsúkor, karácsony este kedvelt étel volt a sváboknál  a borleves (Weinsupn). Több elkészítési mód ismert, én most kettőt teszek közzé.

1.Midi néni recepteskönyve alapján így készül a borleves, csak borból:

Hozzávalók:
1 l fehérbor
3-4 evőkanál kristálycukor
3 egész tojás
5 szem szegfűszeg
egy kisebb darab egész fahéj


Elkészítés: A tojást és a cukrot jól felverjük kézi habverővel, a forrásban lévő borba szép lassan belekeverjük. Egyszer rottyantjuk, hogy a tojás ne szaladjon össze. 


2. Elkészíthető fele víz-fele bor variációban is. (köszi Szabolcs!)

Hozzávalók:
1 l bor + ½ l víz
citromhéj
szegfűszeg
fahéj
4 tojás sárgája
4 ek. cukor


A vizet kevés borral felforraljuk, beletesszük a fűszereket.  A tojássárgáját a cukorral jól felverjük, ha nagyon sűrű, kis borral lehet higítani.Miután felforrt a víz a kevés borral, mehet bele a maradék bor és a felvert tojássárgája. Kicsit főzzük, de nem forraljuk. A végén le lehet szűrni, így nem mradnak benne a fűszerek.


Jó étvágyat hozzá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás