Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt
1 tojás
2 evőkanál olvasztott zsír
A töltelékhez:
1 kg főtt krumpli áttörve
4 tojássárgája
20 dkg cukor
2 evőkanál olvasztott zsír
1/2 l tejföl
1 tasak vaníliás cukor+ FAHÉJ
1 tojás
2 evőkanál olvasztott zsír
A töltelékhez:
1 kg főtt krumpli áttörve
4 tojássárgája
20 dkg cukor
2 evőkanál olvasztott zsír
1/2 l tejföl
1 tasak vaníliás cukor+ FAHÉJ
Elkészítés:
A rétestésztát az ismert módon elkészítjük a hozzávalókból. Óvatosan kinyújtjuk, hogy ne legyenek rajta lyukak. Az áttört krumplihoz hozzákeverjük a tojássárgájával elkevert cukrot, és kevés sót teszünk hozzá. A kinyújtott tésztát langyos zsírral vagy olajjal meglocsoljuk, és egyenletesen ráterítjük az ízesített krumplit, majd a tejfölt is rálocsoljuk. Abrosz segítségével a tésztát feltekerjük, előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral.
A rétestésztát az ismert módon elkészítjük a hozzávalókból. Óvatosan kinyújtjuk, hogy ne legyenek rajta lyukak. Az áttört krumplihoz hozzákeverjük a tojássárgájával elkevert cukrot, és kevés sót teszünk hozzá. A kinyújtott tésztát langyos zsírral vagy olajjal meglocsoljuk, és egyenletesen ráterítjük az ízesített krumplit, majd a tejfölt is rálocsoljuk. Abrosz segítségével a tésztát feltekerjük, előmelegített sütőben aranyszínűre sütjük. Tálaláskor megszórjuk vaníliás porcukorral.
A szegényebbek tojás és tejföl nélkül is megcsinálták.
Császár Kati néni receptje, lejegyezte Óvári Sándor- köszönet érte!!
Sőt! Feltekerik a levegőt,az abrosszal. :)
VálaszTörlés