2013. július 30., kedd

VII.Tutajhúzó Verseny


A Vörösvári Napok szervezői már hagyományosan Tutajhúzó Versenyt hirdetnek.

Erős legények, vállalkozó kedvű menyecskék, várunk Titeket  a VII. Tutajhúzó versenyre!
 
VERSENYKIÍRÁS

1. A verseny célja: egyrészt megemlékezés a magyarországi németek betelepülésére, akiknek egy része a Dunán „ulmer Schachtel” tutajokon jutott el Magyarországra, másrészt a versenyre benevezett csapatok közötti sorrend eldöntése, a 2013. évi Tutajhúzó Verseny győztes csapatainak jutalmazása.
2. A verseny ideje: 2013. augusztus 20., kedd 11 órától. A verseny a horgászverseny befejezése után kezdődik! A verseny helyszínén a szervezők egész napos programokkal várják a családokat! Részletek: www.mhpv.hu, Vörösvári Napok 2013. Programajánló.

3. A verseny helyszíne: A Pilisvörösváron található bányatavak (Kacsa-tó), a versenyre kijelölt szakasza.

4. Nevezési határidő: A versenyre nevezni elektronikus úton lehet a kozmuvelodes@mhpv. hu  e-mail címre, vagy a Vörösvári Napok ideje alatt a programszervezőknél,  2013. augusztus 19. 15 óráig. A részvétel kizárólag azoknak a csapatoknak lehetséges, akik a megadott határidőig neveznek. Augusztus 20-án, a helyszínen való nevezés nem lehetséges!

5. Nevezési feltételek: Várjuk egyesületek, intézmények, baráti vagy rokoni társaságok, cégek, alkalmi csapatok, stb. nevezését. A csapatok 14. életévüket betöltött versenyzőkből állhatnak, 18. év alatti versenyző részvételéhez a szülő írásos engedélye szükséges. A szülő engedélyét a nevezéssel egy időben kell eljuttatni a szervezőkhöz. A versenyen mindenki saját felelősségre vesz részt. A csapatok létszáma legfeljebb 10 fő, nembeli korlátozás nélkül. A versenyre két fő tartalékversenyző is nevezhető. A csapatok neve tetszőlegesen választható meg. Nevezési díj nincs.

7. Versenyszabályok: A verseny a tutajnak a tó megadott szakaszán történő időre való áthúzásából áll. Az időmérés kézzel történik, tizedmásodperces pontossággal.

A csapat egyik tagja (befejező ember) az áthúzás során végig a tutajon tartózkodik, míg a csapat többi tagja (legfeljebb 9 fő) a kötelet húzza. Az idő akkor áll meg, amikor a befejező ember a tutajról leugorva a parton elhelyezett zászlót megérinti. A tutajról való leugrás közben a tó vizével nem érintkezhet.

Minden csapat egyszer húz, a legjobb időeredményt elért csapat a győztes csapat.

Óvás: Az óvást a versenybizottság azonnal tárgyalja. A hozott határozat ellen további fellebbezésnek helye nincs!

8. Díjazás, eredményhirdetés:
A győztes csapat egy évig őrizheti a vándorserleget, valamint egy kisebb kupát véglegesen kap.
I. helyezett: vándorserleg, emlék-kupa, oklevél (minden résztvevőnek), hordó sör
II. helyezett: emlék-kupa, oklevél (minden résztvevőnek), 16 szeletes torta
III. helyezett: emlék-kupa, oklevél (minden résztvevőnek), 16 szeletes torta . Az ünnepélyes díjátadás időpontja: a verseny után, a helyszínen.

9. Egyéb rendelkezések: A versenyben, tetszőleges öltözetben lehet részt venni (kesztyű, szöges és stoplis cipő használata engedélyezett). A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt, a szervezők az esetleges sérülésekért, balesetekért felelősséget nem vállalnak.

A tutajon utazó befejező ember csak jól úszó lehet, és mentőmellényt viselnie kell.  Extrém időjárás esetén a szervezők a versenyt elhalaszthatják.
Minden egyéb itt nem szabályozott esetben a versenybizottság a helyszínen dönt.

A csapatok a nevezéssel automatikusan vállalják a versenykiírásban rögzítetteket.

Művészetek Háza, Pilisvörösvár Város Önkormányzata


 Fotó: Vörösvári Újság/Stéhliné Szilágyi Ildikó
a tavalyi győztesek (Schwabenstube csapata)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás