2013. április 26., péntek

Sváb főzőtanfolyam 2.0


Míg az őszi főzőtanfolyam után a résztvevők alacsony létszámán sajnálkoztam, most azt kell írjam, túlteljesítettük az elvárt keretet- közel 30 tanulni vágyó anyuka, nagymama, unoka jött el meglesni az igazi házi rétes (strúll) készítésének titkát.

Wippelhauser Andrásné és Brandhuber Jánosné készségesen avattak be a fortélyokba, mutatták be azokat az apró trükköket, melyekre csak hosszú évek gyakorlása után lehet ráérezni - mi pedig lelkesen vetettük bele magunkat a tészta, a töltelékek elkészítésébe.  Jó hangulatban teltek az órák, sültek a sütőkben a különböző rétesek , és izgatottan vártuk, hogy végre megkóstolhassuk az aludttejes tölteléket, egy igazi sváb specialitást- közben pedig szinte észrevétlenül megfőtt egy nagy fazék "krumbianszupn"/ krumplileves is. Minden remekül sikerült, az aludttejes rétes pedig isteni finom, bátran ajánlom mindenkinek! :)

Köszönjük a lehetőséget a szakácsnőknek és a Pilisszentiváni Német Nemzetiségi Önkormányzatnak! 
Ősszel pedig folyt.köv...
















Fotók: Hegedűs András

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás