2012. október 12., péntek

Supfnudl

Gyerekkorom egyik nagy kedvencével, a krumplis nudlival (Supfnudl) kezdeném a receptek sorát. Helyesbítek: még mindig kedvencem, de sajnos már nagyon rég nem ettem olyan jót, amilyet nagymamám csinált. Mi mindig édesen, porcukorral ettük, de lehet hogy meg fogom kóstolni a többi változatot is :)

Krumplis nudli (supfnudl)

Hozzávalók:
1 kg krumpli, kb. 40 dkg liszt, 1 tojás, 10 dkg zsemlemorzsa, 4 dkg zsír, só.
Elkészítés:
Főtt krumplit forrón meghámozni, áttörni és hűlni hagyni. A liszttel, tojással és sóval tésztává gyúrni. Lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtani, a lapból kb. 5 cm széles csíkokat vágni, a csíkokat 1 cm széles darabkákra vágni és egyenként nudlivá sodorni. Forrásban levő sós, kicsit zsíros vízben lassan főzzük, miután a víz tetejére feljöttek, még 10 percig. A morzsát a zsíron megpirítjuk, a nudlikat beleforgatjuk.
Tálalhatjuk megsózva és salátával / savanyúsággal, de porcukrozva, lekvárral vagy kompóttal is, de beleforgathatjuk pirított hagymás krumpliba is, mint a krumplistésztát.
Ebből a tésztából készíthetünk szilvás gombócot is, de bablevesbe is gombócot levesbetétként.
 
 
 
A receptért köszönet Dr. Mirk Máriának!
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás