2013. szeptember 24., kedd

Magyarországi Németségért Arany Dísztű


A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata várja a javaslatokat a "Magyarországi Németségért Arany Dísztű" kitüntetésre.

A Magyarországi Németek Országos Önkormányzata 1995. decemberében alapította meg a magyarországi németség legmagasabb kitüntetését, a "Magyarországi Németségért Arany Dísztűt".
A kitüntetést minden évben olyan magyarországi németek, más magyar állampolgárok ill. külföldiek kaphatják meg, akik: a magyarországi németség érdekében kiváló tevékenységet folytattak, Magyarországon vagy külföldön végzett tevékenységükkel hozzájárultak a nyelv, az anyagi és szellemi kulturális örökség, az itteni németség történelmi hagyományainak megőrzéséhez, illetve más módon segítették elő a német nemzetiség fennmaradását.
Három kitüntetés kerül kiosztásra, amelyeket a Magyarországi Német Önkormányzatok Napján, 2014. január 11-én adnak át.
A kitüntetés odaítélése:
Minden magyarországi német lakos javaslatot tehet a kitüntetettek személyére.
A javaslatot a helyi nemzetiségi önkormányzaton keresztül kell az illetékes megye magyarországi német szövetségének (Budapesten a Fővárosi Német Önkormányzatnak), benyújtani. A megyei szövetség illetékes testülete a hozzá beérkezett felterjesztésekről dönt, és a legnagyobb támogatást kapott javaslatot a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata elnökének megküldi.
A kitüntetést a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata közgyűlése ítéli oda.
Kérjük, javaslataikat 2013. október 15-ig küldjék el a regionális irodákon keresztül a megyei önkormányzati szövetségekhez, hogy időben sor kerülhessen az előkészületekre.

A javaslatot német nyelven kell benyújtani, és a következő információkat kell tartalmaznia: a jelölt neve, életkora, születési helye, lakhelye, foglalkozása, valamint a jelölt különleges érdemei, továbbá a jelölő szervezet vagy magánszemély neve. 
(forrás: www.ldu.hu)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás