2013. szeptember 18., szerda

"Der Fleickl"- Solymáron


Többször tudósítottam már a Kompanei fellépéseiről (itt és itt) blogom hasábjain. Eddig mint külső szemlélő, most viszont mint résztvevő számolhatok be  a nagy sikerű előadásról... ha emiatt kicsit személyesre sikerülnek soraim, azért elnézést kérek :)
Már akkor nagyon szimpatikus volt a kezdeményezés, amikor interjút készítettem Hartmann-Hellebrandt Hildával, a Kompanei megálmodójával. Akkor még nem gondoltam volna, hogy pár hónap múlva mint az új darab egyik szereplője közelebbről is megismerhetem a társulat munkáját. De szerencsémre tavasszal igent mondtam Hilda felkérésére, így vasárnap én is színpadra léphettem a "Der Fleickl"-ben. 


Sok-sok próbával, tanulással, énekléssel eltöltött óra áll mögöttünk. Voltak jobb és rossz pillanatok, voltak nehézségek, viták és volt sok szép pillanat. Volt fáradtság, és volt kitörő jókedv. De az eredmény magáért beszél: egy nagyon jó, összetartó kis csapat lépett színpadra vasárnap. A solymári művelődési ház udvara megtelt, és nagy örömünkre rengeteg fiatal is eljött - ékes bizonyítékául annak, hogy a fiatalok igenis mozgósíthatóak! A közönség vette a poénokat, együtt éltek a darabbal, főleg az idős nénik és bácsik, akik saját ifjúságukra gondolhattak a dalok, párbeszédek alatt, az eredeti sváb népviselet láttán... Öröm és megtiszteltetés volt játszani egy ilyen lelkes közönségnek.

A rengeteg pozitív visszajelzés, a gratulációk és az elismerő kézfogások mind azt bizonyítják, hogy ezt kell és érdemes csinálni.. Hiszen a sváb nyelvű színjátszás, amellett, hogy szórakoztat, a nyelvet is élővé teszi az ifjabb generációk számára.

Köszönjük, hogy eljöttetek! És köszönjük mindenkinek a támogatást, bátorítást és a sok segítséget!
 
Találkozunk Vörösváron!
 
Sok-sok szép fotó a szepsolymar.hu oldalon található, de Milbich Tamás küldött néhányat nekem is (köszönet érte!):

utolsó utáni próba  fotó: Milbich Tamás


Wáwi, Khádi, Rézi és Mári (fotó: Milbich Tamás)

Schön ist die Jugend... (fotó: Milbich Tamás)

Stuj, stuj riedi (fotó: Milbich Tamás)

Kumerodinnen (fotó: Milbich Tamás)

fotó: Milbich Tamás

Wáwi und Péenatl  fotó: Milbich Tamás

Schreib Peö 1938 (fotó: Milbich Tamás)   

6 megjegyzés:

  1. Szuper volt az előadás! Rég nevettem ennyit! Köszönjük, megnézzük Vörösváron is! F. Andi

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Örülünk, hogy tetszett! Remélem találkozunk Vörösváron :)

      Törlés
  2. Hajrá Kompanei! Csak így tovább! :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szuper volt az előadás! Az ember szinte egy pillanat alatt bele tudott helyezkedni abba a régi életbe. Várjuk a következő darabokat az ifjabb generáció nevében is:):)
    zsudd

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Zsudd! Örülünk, hogy tetszett az előadás és köszönjük kedves soraidat! :)

      Törlés

Kattintás