2013. június 26., szerda

Vörösvári Újság júniusi szám


Már kapható a Vörösvári Újság júniusi száma, többek között az alábbi témákkal:


Müller Márta beszélget Sax Lászlóval, a Német Nemzetiségi Önkormányzat elnökével az új népszámlálási adatok fontosságáról, az önkormányzat már lezajlott és tervezett programjairól - többek között a júliusban megrendezésre kerülő TRINA nemzetközi zenei táborról, melynek lebonyolításához továbbra is várják családok jelentkezését -  illetve a kétnyelvű oktatás bevezetéséről és az eddigi tapasztalatokról.

Talán kevesen tudják, hogy idén már 11. alkalommal rendezték meg a Krigli sörözőben a régi sváb hagyományokat felelevenítő biliárdversenyt, melynek szabályairól, helyezettjeiről és eredetéről részletesen beszámol a lap. Ezúton gratulálunk Apollónia Györgynek, aki az eddigi 11 versenyből 6-szor az élen végzett!


Folytatódik a kitelepítésről szóló sorozat, a júniusi számban dr. Szabó Dezső (ELTE Germanisztikai Intézetének tudományos munkatársa, a Balassi Intézet nemzetközi igazgatója) írásának első részét olvashatjuk az elűzetés nemzetközi történelmi hátteréről.


Ezeken és a hagyományos polgármesteri interjún kívül is rengeteg érdekes cikk, beszámoló található a lap júniusi számában, többek között a májusfabontásról, az 50 éves zeneiskoláról, a gyereknapi rendezvényekről, valamint a sokak gyermekkorát idéző balatonfenyvesi üdülőről is.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás