2012. december 28., péntek

Herbstrosen Tánccsoport


A tánccsoport 1998 őszén alakult. Különlegessége, hogy csak házaspárok alkotják. Elsődleges célunk Solymár német kulturális hagyományainak feltárása és ápolása. Megpróbáljuk öltözetünkben is követni a hagyományokat, ezért lassan, anyagi lehetőségeinket figyelembe véve szerezzük be az eredeti vagy az eredeti alapján készített ruháinkat, mellyel büszkén képviseljük falunk német kultúráját. Természetesen sok kiegészítőre, illetve olyan mintakollekcióra van még szükségünk, melyekből a falunkban már csak egy-egy darab lelhető fel, de számunkra mégis nagy értéket képvisel.

A csoport első fellépése 1999. februárjában a Művelődési Ház avatóján volt. Azóta számos vidéken ismerték meg a munkánkat. Egyre több helyre hívnak minket szerepelni, és a meghívásoknak igyekszünk maradéktalanul eleget tenni. Mára már elmondhatjuk, hogy csoportunkat nem csak hazánkban, hanem külföldön is ismerik. Sikerrel szerepeltünk több külföldi fesztiválon. Többször jártunk Temesváron, Szlovákiában, Horvátországban, Németországban, Ausztriában, Svájcban, Litvániában. Olaszországban.
Rendszeresen veszünk részt Solymár rendezvényein. Állandó programjaink között szerepel a farsangi-, szüreti bálokon való megjelenés.
Egyéni erőfeszítéseink nem vezettek volna ilyen szép eredményekre, ha nem ilyen széleskörű a támogatottság. Támogatóink az Apáczai Csere János Művelődési Ház, Solymár Nagyközség Önkormányzata és a Német Kisebbségi Önkormányzat, melyek támogatásukkal nagyban hozzájárulnak a csoport fennmaradásához és sikereihez.

A sikeres szereplések elengedhetetlen záloga egy olyan koreográfus, akinek a szakma a kisujjában, a tánctudás és annak oktatása a vérében van, a sváb hagyományok iránti elkötelezettsége pedig mélyen a szívében gyökerezik. A csoportnak sikerült a küldetéséhez megfelelő szakembert, Manninger Miklós személyében megtalálnia. Több évtizedes szakmai múltja, valamint az élet által igazolt sikerei a garancia arra, hogy a csoportunkat a jövőben is méltón fogja képviselni.
Munkánk folytatásához az adja a legnagyobb inspiráló erőt, ha látják, hogy szereplésünk sikerekben gazdag. Azon dolgozunk, hogy méltóak legyünk a solymári német hagyományokhoz, és minél szélesebb körben terjesszük kultúránkat, hagyományainkat, és öregbítsük szeretett községünk hírnevét.
A csoport 2008-ban Veszprémben, 2010-ben pedig Ráckevén kiváló minősítésben részesült.

A tánccsoport szeretettel várja azokat a házaspárokat akik szívesen táncolnak, és ápolnák velünk a solymári hagyományokat!
 
A csoport vezetője: Marlok Róberné 
Koreográfus: Manninger Miklós
Címünk: Apáczai Csere János Művelődési Ház, Herbstrosen Tánccsoport
2083 Solymár, Templom tér 25.
    
Telefon +36 26 360 100 
Fax: +36 26 362 240
e-mail:
marlok.agi@apaczai.com
 
Egy kis ízelítő repertoárjukból:
 
 
(kép forrása: www.apaczai.com)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Kattintás