2015. december 7., hétfő
Borleves (Weinsupn)
Ünnepi alkalmakkor- búcsúkor, karácsony este kedvelt étel volt a sváboknál a borleves (Weinsupn). Több elkészítési mód ismert, én most kettőt teszek közzé.
1.Midi néni recepteskönyve alapján így készül a borleves, csak borból:
Hozzávalók:
1 l fehérbor
3-4 evőkanál kristálycukor
3 egész tojás
5 szem szegfűszeg
egy kisebb darab egész fahéj
Elkészítés: A tojást és a cukrot jól felverjük kézi habverővel, a forrásban lévő borba szép lassan belekeverjük. Egyszer rottyantjuk, hogy a tojás ne szaladjon össze.
2. Elkészíthető fele víz-fele bor variációban is. (köszi Szabolcs!)
Hozzávalók:
1 l bor + ½ l víz
citromhéj
szegfűszeg
fahéj
4 tojás sárgája
4 ek. cukor
A vizet kevés borral felforraljuk, beletesszük a fűszereket. A tojássárgáját a cukorral jól felverjük, ha nagyon sűrű, kis borral lehet higítani.Miután felforrt a víz a kevés borral, mehet bele a maradék bor és a felvert tojássárgája. Kicsit főzzük, de nem forraljuk. A végén le lehet szűrni, így nem mradnak benne a fűszerek.
Jó étvágyat hozzá!
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Kattintás
237147
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése