A Magyarországi Német Kulturális és Információs Központ 7. alkalommal rendezi meg középiskolás diákoknak az Abgedreht! - Magyarországi Német Ifjúsági Filmünnepet, illetve 5. alkalommal az U35sec (35 év alatt és 35 másodperc alatt) filmes versenyt 19-35 éves fiataloknak, hogy rövidfilmeket, szpotokat készítsenek a magyarországi német kisebbségről.
Az alkotásokat az Abgedreht!-mozinapon mutatjuk be Budapesten 2013. április 26-án.
Kérjük, hogy levelünket továbbítsd az ismerőseidnek, akiket szerinted érdekelhetne a verseny (középiskolásoknak, egyetemistáknak, főiskolásoknak, filmeseknek, tv-stúdióknak).
A versennyel kapcsolatos információk megtalálhatóak az interneten: www.abgedreht.hu
25 dkg margarin (vagy vaj) 4 csésze liszt (kb. 40-50 dkg) 4 tojás sárgája 2 dkg élesztőt pici só kis tej
A margarint (vagy vajat) egy csésze liszttel (kb. 10 dkg) összemorzsoljuk, vagy robotgéppel összekeverjük. A maradék 3 csésze lisztet (kb. 30-40 dkg) a 4 tojás sárgájával, az élesztővel, a sóval és kis tejjel összegyúrjuk, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk. Kinyújtjuk a tésztát, majd az előzőleg összekevert vajas tésztát rákenjük. 4x hajtogatjuk és újra nyújtjuk. 15 percet pihentetjük, hogy a "célszerszámra" rá tudjuk tekerni. Tojásfehérjével összeragasztjuk és bő olajban kisütjük. Fahéj, porcukor és vaníliás cukor keverékében megforgatjuk vagy beszórjuk.
Célszerszám :)) (ha valakinek kéne egy ilyen, írjon nekem!):
Köszönöm Óvári Sándornak, hogy felhívta a figyelmemet erre a hagyományos sváb süteményre, illetve Boda Csabáné Marikának köszönet a receptért!